Hasi ei zo na bij Belgische topclub: Hebben twee keer gesproken

Hasi ei zo na bij Belgische topclub: "Hebben twee keer gesproken"

09-07-2017 12:00
3

Afgelopen winter haalde Racing Genk Albert Stuivenberg binnen als nieuwe trainer, maar dat had ook Besnik Hasi kunnen zijn. De huidige trainer van Olympiakos geeft in Het Laatste Nieuws aan dat de interesse van Genk niet zomaar een gerucht was.

Hasi zat toen al thuis na zijn ontslag bij Legia Warschau, waar hij het amper drie maanden kon volhouden. De interesse van Genk was zeer concreet. "Eind 2016, een paar maanden nadat ik ontslagen was bij Legia Warschau, sprak ik twee keer met hen - eerst met De Condé en nadien met Janssens. Het gesprek met Dimitri was leuk, die jongen weet wat hij wil. Toen ik met Janssens praatte, had ik de indruk dat hun keuze voor Stuivenberg al genomen was..."

Hasi weet niet waarom de Nederlander de voorkeur kreeg. "Achteraf heb ik geen uitleg gekregen waarom ze niet voor mij zijn gegaan - dat vond ik wat minder. Tegenover een ex-speler had ik wat meer grootheid verwacht. Of ik ontgoocheld was? Ja, omdat ik het graag gedaan had. Ik heb vijf jaar gespeeld in Genk, leuke club, goede structuur, goéde, jonge ploeg ook."

Hasi geeft ook toe dat KV Kortrijk een optie was, voor die club voor Yannis Anastasiou koos. "Ik vond het óók jammer dat in mei de onderhandelingen met Kortrijk afsprongen. Ik had dat graag gedaan - daar hing altijd een apart sfeertje als ik er ging met Anderlecht."