Mertens neemt geen blad voor de mond: Dan ben je een leugenaar

Mertens neemt geen blad voor de mond: "Dan ben je een leugenaar"

09-07-2017 09:45

In aanloop naar komend seizoen heeft Dries Mertens een interview gegeven aan de Italiaanse krant Gazzetta Dello Sport. Daaruit blijkt dat hij ambities heeft voor Napoli... maar ook voor zichzelf.

Sinds afgelopen seizoen is Mertens plots centrumspits. Zo ontdekte hij dat hij een enorm scorend vermogen heeft. "Ik ben verbaasd over mijn seizoen, maar het spel dat Sarri (de trainer, red.) speelt laat je toe om zoiets te presteren. Na de blessure van Milik volgde Sarri zijn intuïtie, maar volgens mij dacht hij ook niet dat ik zo veel kon. Bovendien heb ik nog nooit zo vaak gespeeld: in mijn eerste drie seizoenen zat ik soms op de bank nadat ik twee keer had gescoord. Dat deed me weinig plezier."

Mertens hoopt natuurlijk dat hij komend seizoen blijft staan. "Ik weet niet of ik met een andere coach in het centrum kan spelen. Zijn tactiek is goed voor aanvallers, kijk naar Insigne en Callejon. Terug naar de flank? Ik zou het niet leuk vinden, maar ik zou het doen. Als je gelooft in de coach accepteer je zijn beslissingen."

De Rode Duivel wil volgend seizoen ook vol gaan voor de topschutterstitel. "Mijn doel is om de beste schutter te worden, ik vond het spijtig dat ik één doelpunt tekort kwam. Wie zegt dat hij niet kijkt naar de topschutterslijst is een leugenaar."