Anderlechtman bevestigt interesse uit Emiraten: Makelaar heeft het verteld

Anderlechtman bevestigt interesse uit Emiraten: "Makelaar heeft het verteld"

09-07-2017 08:15
3

Anderlecht heeft deze zomer al stevig ingekocht, maar dat is niet voor iedere speler goed nieuws. Wat gaat er dit seizoen gebeuren met Nicolae Stanciu, nu er met Henry Onyekuru nog een creatieve speler bijkomt? De Roemeen is in ieder geval niet van plan om op te geven.

Stanciu heeft dit seizoen niet toevallig het nummer tien gekregen. "Ik wil meer verantwoordelijkheid. Daarom vroeg ik de club ook om het nummer tien. Vorig seizoen droeg Massimo Bruno dat, maar hij had geen moeite om het af te staan. Bij alle clubs waar ik speelde droeg ik het nummer tien. Ik ben het type speler bij wie het nummer tien past. Naast meer verantwoordelijkheid, wil ik ook meer scoren. Vorig seizoen had ik tien goals vooropgesteld, het werden er uiteindelijk acht. Dit seizoen wil ik dat totaal optrekken", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Op tafel kloppen voor meer speelgelegenheid doet hij echter absoluut niet. "Neen, zo zit ik niet in elkaar. Ik zoek de spotlights nooit op. Ik wil zoals elke andere ploegmaat zijn. Samenzitten, grapjes maken. Genieten. Dat is ook het geheim van ons succes, we zijn vrienden, we zitten altijd samen. Er is niet één vedette die kan zeggen: ik ben hier de beste, de grootste, de duurste. Dat zit niet in mijn karakter."

Het gerucht gaat dat hij kan vertrekken naar Al Wada, een club uit de Verenigde Arabische Emiraten. "Mijn makelaar Anamaria heeft me inderdaad over die interesse gesproken, maar meer weet ik daar niet van. Het interesseert me ook niet echt. Ik ben gelukkig in België, ik wil hier blijven en presteren."