'Raiola zag zijn kans na torenhoge Morata-vraagprijs; Real-tactiek werkt nu niet'

'Raiola zag zijn kans na torenhoge Morata-vraagprijs; Real-tactiek werkt nu niet'

08-07-2017 12:50

Alvaro Morata was er tot donderdag van overtuigd dat hij de nieuwe spits van Manchester United zou worden. Dat meldt ESPN. De spits was 'in shock' toen zijn zaakwaarnemer een belletje kreeg met het nieuws dat er een akkoord was bereikt over Romelu Lukaku en dat United de onderhandelingen met Real Madrid direct had afgebroken.

Eind vorig seizoen, toen Manchester United het kandidatenlijstje had teruggebracht tot Lukaku en Morata, kregen officials van de club door informatie van tussenpersonen het gevoel dat Morata de goedkopere optie zou zijn. Bij het openen van de onderhandelingen vroeg Real Madrid echter 90 miljoen euro, wat de gesprekken direct gecompliceerder maakte. Ook een tussenkomst afgelopen maandag van de vader van Morata, die met voorzitter Florentino Perez om de tafel zat, deed Real Madrid niet besluiten om de prijs te laten zakken.

Perez gokte op eenzelfde scenario als met Angel Di Maria, waar hij in 2014 75 miljoen euro voor vroeg aan toenmalig manager Louis van Gaal. Na maandenlange gesprekken wist United slechts een half miljoen euro van de prijs af te praten.

Raiola
Zaakwaarnemer Mino Raiola rook zijn kans en drong er bij United op aan om de gesprekken met Everton over Lukaku te intensiveren. Waar Morata de Champions League-ervaring had die manager José Mourinho graag wilde, is Lukaku een bewezen Premier League-topschutter.

Overigens had Mourinho eind maart al zijn lijstje met aankopen voor het volgende seizoen ingediend bij het bestuur. Dat briefje kon echter weer verscheurd worden na de zware blessure van Zlatan Ibrahimovic. De focus moest verlegd worden naar een fysiek sterke en makkelijk scorende spits, waar er niet veel van rondlopen. Dit was ook het moment dat de interesse van United in Antoine Griezmann, die uiteindelijk zelf besloot om bij Atlético Madrid te blijven, bekoelde.

Spitsenlijstje
Van het spitsenlijstje van United werden snel vier namen afgestreept. Bayern München wilde Robert Lewandowski niet verkopen en Tottenham Hotspur nam dezelfde positie in wat betreft Harry Kane. Over Alexandre Lacazette (inmiddels Arsenal) waren twijfels door wisselende scoutingsrapporten uit Frankrijk en Andrea Belotti (Torino) heeft zich nog maar één seizoen bewezen. Daarom ging het uiteindelijk tussen Morata en Lukaku, waarbij de keuze voor 85 miljoen euro op onze landgenoot viel.

Lees ook: Vierde Lukaku aanstaande transfer te uitbundig? 'Politie komt op bezoek'