Engelsen ronden bizarre transfer af: wonderkind van FC Porto naar Championship

Engelsen ronden bizarre transfer af: wonderkind van FC Porto naar Championship

08-07-2017 10:05

Ruben Neves verruilt FC Porto voor Wolverhampton Wanderers. Dat bevestigt de Championship-club zaterdag via de officiële kanalen. De jongste Champions League-aanvoerder aller tijden tekent een vijfjarig contract.

Wolves doet geen medededelingen over de transfersom, maar met de deal zou zo'n achttien miljoen euro gemoeid zijn. Dat is een clubrecord. "Ik kijk ernaar uit om voor deze club te spelen", aldus de twintigjarige middenvelder, die nog niet zo lang geleden werd gelinkt aan een toptransfer naar FC Barcelona, Manchester United en Chelsea.

De opmerkelijke transfer van Neves wordt mogelijk gemaakt door zaakwaarnemer Jorge Mendes, die warme banden onderhoudt met Wolves-manager Nuno Santo. Hij krijgt komend seizoen de beschikking over één van de grootste talenten van Europa.

Neves: "Wolverhampton Wanderers is een heel grote club en ik heb er altijd van gedroomd om in Engeland te spelen. Het is bovendien een mooie kans voor mij om weer samen te werken met de trainer (Nuno, red.)." Hij was in 2015 als speler van Porto met 18 jaar en 221 dagen de jongste Champions League-aanvoerder ooit.