Chapeau! Charleroi boekt uiterst knappe oefenzege op Shakhtar Donetsk

07-07-2017 19:48
1

Charleroi heeft tijdens de voorbereiding het nodige vertrouwen getankt dankzij een zeer fraaie oefenzege. De Carolo's waren vrijdagavond met 2-0 te sterk voor Shakhtar Donetsk, de kampioen van Oekraïne.

Charleroi belegt momenteel een stage in het Nederlandse Mierlo, maar trok de grens met Duitsland over voor de vriendschappelijke match. Er vielen in Bochum geen doelpunten in de eerste 45 minuten. Het duurde na de pauze echter niet lang voor de openingsgoal van Charleroi. Spits David Pollet zette zijn ploeg in de 48e minuut op 1-0. Een kwartier voor tijd was het Cristian Benavente die de marge verdubbelde, nadat hij alert was op de rebound na een schot van Mamadou Fall. Charleroi wist vervolgens de voorsprong vast te houden tot het laatste fluitsignaal.

Opstelling Charleroi eerste helft: Penneteau, Marinos, Martos, Dessoleil, Nurio, Hendrickx, Lukebakio, Saglik, Baby, Rezaei, Bedia.

Opstelling Charleroi tweede helft: Penneteau, Mata, Zajkov, Celestine, Boulenger, Hendrickx (60e Rodes), Fall, Benavente, Remacle, Pollet, Stevance.