OFFICIEEL: Middenvelder van AS Roma een jaar aan de slag in de Proximus League

OFFICIEEL: Middenvelder van AS Roma een jaar aan de slag in de Proximus League

07-07-2017 15:51

Vrijdag heeft Westerlo toegeslagen op de transfermarkt. De club uit de Kempen versterkte zich met Ismail H’Maidat. De 22-jarige Nederlandse middenvelder wordt voor één seizoen van het Italiaanse AS Roma gehuurd. Dat bevestigde Westerlo via de officiële kanalen.

H’Maidat zat de laatste jaren bij heel wat clubs. Hij heeft onder meer bij FC Twente, Espanyol, Crystal Palace, Anderlecht en AS Roma gezeten. Die laatste club verhuurt hem nu voor één seizoen aan Westerlo, de ploeg waar hij eerder al in 2009 en 2010 zat. Destijds maakte hij kennis met Vedran Pelic. "De coach was toen trainer van het tweede elftal en ik mocht van hem als 15-jarige al meetrainen met hen. Als jochie liep ik tussen oudere spelers waarnaar ik toch best wel opkeek. In die periode heb ik heel veel geleerd, klinkt het op de officiële website van Westerlo. 

De speler kampte de laatste tijd met blessures, maar hoopt in Westerlo zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen. "De steun van de coach geeft me opnieuw vertrouwen. Ik voel me ook gewoon thuis in Westerlo, waar iedereen kort bij elkaar staat en ik in een familiale omgeving terecht kom. Mijn goesting om te knallen is door mijn blessure dubbel zo groot. Ik wil KVC Westerlo aan de titel helpen."

Lees ookOFFICIEEL: Westerlo gunt pechvogel opnieuw een kans in ons land