OFFICIEEL: Herkansing voor pechvogel in de Proximus League

OFFICIEEL: Herkansing voor pechvogel in de Proximus League

07-07-2017 15:48

Vrijdag heeft KVC Westerlo zich geroerd op de transfermarkt. De club bevestigde dat het Junior Oto’o nog één seizoen langer in 't Kuipje houdt. Westerlo leent hem opnieuw van het Portugese SC Braga.

Door een blessure aan de buikspieren verloor Oto'o bijna een heel seizoen. Westerlo geeft hem nu een nieuwe kans om zich te tonen.  "Na mijn operatie had ik het inderdaad moeilijk om meteen mijn oude niveau te halen. Na verloop van tijd en vele uren training vond ik wel dat ik mijn kans verdiende, maar het team was volop in strijd voor het behoud en de trainer koos voor de spelers die al meer minuten hadden dat seizoen. Ik ben dan zelf verder blijven werken aan mijn fysiek", vertelt de Gabonese international op de website van Westerlo.

Dit seizoen hoopt Oto'o bij Westerlo de vaste rechtsachter te worden. "Ik heb met de coach gesproken voor aanvang van het seizoen en hij heeft vertrouwen in mij. Hij wil me verantwoordelijkheid geven in het team en daarvoor moet ik me maximaal geven. Ik wil het seizoen dan ook meteen goed beginnen. Ook van de club voel ik het vertrouwen. Ondanks mijn blessure en het moeilijke vorige seizoen willen ze me toch terug in de groep en daarvoor ben ik dankbaar. In voetbal kan je niets voorspellen, dus we zullen zien hoe het dit seizoen verloopt, maar ik wil natuurlijk een vaste waarde worden in het elftal."