Real Madrid in 2022: gedoodverfde Champions League-winnaar met superploeg

Real Madrid in 2022: gedoodverfde Champions League-winnaar met superploeg

07-07-2017 14:15
2

Real Madrid won in 2014, 2016 en 2017 de Champions League en kroonde zich afgelopen seizoen tot kampioen van Spanje. Alle reden voor een feestje dus, maar wie denkt dat de clubleiding deze zomer rustig op het strand ligt heeft het mis. Real is zéér actief op zoek naar talent en heeft de nieuwe Galáctico-generatie al klaarstaan.

Waar Real Madrid in het vorige decennium de ene na de andere gearriveerde vedette - denk aan Zinedine Zidane, Luis Figo en David Beckham - voor veel geld strikte, waait er sinds enkele jaren een frisse wind door het Estadio Santiago Bernabeu. Nog steeds wordt er met geld gesmeten, maar nu mét een gedachte. De nieuwkomers zijn of potentiële toptalenten of staan aan de vooravond van hun piekjaren. Door dat transferbeleid ziet de toekomst van Real er rooskleurig uit. VoetbalPrimeur introduceert de ploeg die over vijf jaar, in het seizoen 2021/2022, weer de Champions League wint.

Met Keylor Navas en Kiko Casilla heeft Real Madrid twee dertigers onder contract staan en hoewel hun houdbaarheidsdatum nog niet is bereikt, kijkt De Koninklijke al wel om zich heen. Op de verlanglijst: David de Gea (26), Thibaut Courtois (25) en Gianluigi Donnarumma (18). Omdat Juventus meer kans maakt op Donnarumma en Courtois goed lijkt te zitten bij Chelsea, is De Gea letterlijk en figuurlijk de nummer één. In 2015 ketste een miljoenendeal met Manchester United af door een kapotte fax, maar Real heeft de geboren Madrileen absoluut nog niet uit het hoofd gezet. Hij moet naar verluidt 75 miljoen euro kosten.

In de verdediging van het toekomstige Real Madrid twee bekende gezichten: Raphaël Varane (24) en Dani Carvajal (25). Varane is zo'n voorbeeld van een speler die op jonge leeftijd werd opgepikt (in 2012, voor tien miljoen euro) en de komende jaren kan domineren. Carvajal is het bewijs dat je via de Real-opleiding kan doorbreken in de hoofdmacht. Theo Hernandez (19), voor wie Real deze week dertig miljoen euro overmaakte naar stadgenoot Atlético, is de opvolger van Marcelo (29), terwijl Jesus Vallejo (20) de nieuwe Sergio Ramos (31) moet worden. Hij maakte afgelopen seizoen vlieguren bij Eintracht Frankfurt.

Drie van de vijf middenvelders voor de toekomst hebben al de nodige Real-minuten in de benen: Mateo Kovacic (23), Marco Asensio (21) en Isco (25). Kovacic krijgt centraal op het middenveld gezelschap van Dani Ceballos (21), wiens komst een kwestie van tijd is. Hij is voor twintig miljoen euro beschikbaar bij Real Betis. De vijfde speler op het Madrileense middenveld is Vinicius Júnior (16). Natuurlijk is 45 miljoen euro voor een zestienjarige Braziliaan een belachelijk bedrag, maar in Madrid zijn ze ook niet gek: Vinicius heeft buitengewone kwaliteiten. Hij doet eerst nog ervaring op bij Flamengo, maar moet over enkele jaren vlammen bij Real.

De 'eenzame' spits is Alvaro Morata (24). Half Europa wil de Spaanse doelpuntenmachine hebben, maar Real Madrid lijkt niet van plan hem te verkopen. Morata heeft alles in zich om de eerste spits te worden en jarenlang te blijven, maar moet geduldig wachten op het moment dat Karim Benzema (29) wordt afgeserveerd door trainer Zinedine Zidane. Het is niet uitgesloten dat die wisseling van de wacht komend seizoen al plaatsvindt. Mocht Morata niet voldoen, dan staat Kylian Mbappé (18) van AS Monaco onder de sneltoets.

De bank: spelers die deze basiself net niet halen, maar nog lang meekunnen: Casemiro (25), James Rodriguez (25), Toni Kroos (27), Gareth Bale (27) en Marcos Llorente (22).