Coopman wilde heel graag terug naar Essevee: ''Keuze was snel gemaakt''

Coopman wilde heel graag terug naar Essevee: ''Keuze was snel gemaakt''

07-07-2017 11:00
1

Zulte Waregem is erin geslaag om Sander Coopman voor het tweede seizoen op rij te huren van Club Brugge. De aanvallende middenvelder is zeer blij met zijn terug bij Essevee.

''Ik had het hier vorig seizoen enorm naar mijn zin. We speelden Play-Off 1 en wonnen de beker van België. Dat ik nu een verlengstuk kan breien aan het succesvolle bekerverhaal in de Europa League maakt me heel gelukkig'', zo laat hij in een reactie weten op de officiële website van Zulte Waregem.

Coopman hoefde dan ook niet te twijfelen toen de club van coach Francky Dury zich opnieuw voor hem meldde. ''Mijn keuze om dit seizoen opnieuw voor Essevee te spelen was snel gemaakt. Ik ken de club, de coach de mensen die hier werken, de supporters, … wat ervoor zorgt dat ik me niet meer moet aanpassen. Ik kan me meteen 100% focussen op het voetbal'', aldus de 22-jarige Coopman.

Club Brugge en Zulte Waregem leken er in eerste instantie niet uit te komen, omdat Essevee de huursom van 200.000 te hoog zou hebben gevonden. Uiteindelijk kwam de deal toch rond, tot grote tevredenheid van Coopman, die de club dankbaar is. ''Ik wil Zulte Waregem bedanken voor de inspanningen die het heeft gedaan om mij terug naar het Regenboogstadion te halen'', zo besluit hij.