Bruggeling schenkt klare wijn: Dit wordt mijn laatste seizoen

Bruggeling schenkt klare wijn: "Dit wordt mijn laatste seizoen"

07-07-2017 08:30
1

Wat is Club Brugge dit seizoen van plan met Timmy Simons? Club gaf hem een contractverlenging met 'speciaal statuut', maar wat betekent dat precies? Is Het Laatste Nieuws laat Simons er geen twijfel over bestaan: hij heeft wel degelijk de ambitie om nog te spelen.

Met Marvelous Nakamba kreeg Simons er deze zomer een zoveelste concurrent bij. De veertigjarige middenvelder wil ook Marvelous Nakamba het vuur aan de schenen leggen. "Ik zal het niet zomaar cadeau geven, hij zal het moeten bewijzen. Geef hem maar de kans om te laten zien wat hij kan. Ik wil nog steeds zo fit mogelijk zijn. Als de coach en de ploeg me nodig hebben, zal ik er staan. Voor mij is het team nu nóg belangrijker. Zo ver mogelijk geraken in drie competities, daar gaat het om", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Simons is zeker niet van plan om nog iedere wedstrijd te spelen. "Ik ben nog altijd prof en zal het hem niet eenvoudig maken, maar hij zal dus wel het vertrouwen krijgen. En ik zal hem daarin steunen. Als de coach voor Marvelous kiest, zal ik er altijd voor hem zijn. Als ik hem nu zie trainen, dan zal hij straks het vertrouwen krijgen om te spelen en het zeker en vast goed doen."

Simons gaat waarschijnlijk nog voetballer zijn op zijn 41ste, want die verjaardag komt er in december aan. Volgende zomer is het écht gedaan. "Jawel. Dit wordt mijn laatste seizoen. Honderd procent zeker. Ik kan niet voetballen tot mijn vijftigste, hé. Na dit seizoen is het voorbij. Noteer maar."