'Vertrek van Castagne brengt Racing Genk in benarde situatie'

'Vertrek van Castagne brengt Racing Genk in benarde situatie'

07-07-2017 08:00
1

Racing Genk kan komend seizoen niet meer rekenen op Timothy Castagne, hij gaat naar Atalanta. Het Belang Van Limburg merkt op dat Genk zo in de problemen kan komen.

Genk moet namelijk in orde blijven met de home grown-regels. Die stellen dat er altijd zes spelers in de kern zitten die de Belgische nationaliteit hebben, of in België zijn opgeleid. Castagne wordt vervangen door Joakim Maehle, opnieuw een extra buitenlander dus.

Het Belang Van Limburg telt dan ook maar vijf Belgische spelers die vrijwel altijd in de wedstrijdkern zullen zitten. "Op dit ogenblik lijken volgende spelers vrij zeker van een plaats in die wekelijkse kern: Buffel, Trossard, Schrijvers, Heynen en Jackers. Amper vijf stuks dus. Voor de overige landgenoten wordt het knokken. Bij de speurtocht naar verdere versterking is dat zeker een element dat mee in rekening moet worden genomen". Vreemd genoeg wordt Benson Manuel niet in het lijstje van zekerheden gezet.

Genk is evenwel niet slecht bezig als het gaat over de jeugdopleiding. "De Genkse spelerskern is op dit ogenblik 29 eenheden groot. Liefst 16 spelers, meer dan 50 procent dus, is jonger dan 21. Lovenswaardig. Andere bedenking: eenzelfde aantal spelers heeft de Belgische nationaliteit of is in ons land (grotendeels bij Genk) opgeleid. Ook positief. Maar vergis je niet. De overgrote meerderheid van hen is piepjong en lang niet zeker van een wekelijkse stek in de brede selectie."