'Charleroi haalt met Franse jeugdinternational een opvolger voor Marcq in huis'

'Charleroi haalt met Franse jeugdinternational een opvolger voor Marcq in huis'

06-07-2017 21:30

Charleroi gaat zich op zeer korte termijn versterken Marco Ilaimaharitra. De 21-jarige Fransman is transfervrij en moet bij de Carolo's de opvolger worden voor Damien Marcq, die naar AA Gent vertrok.

Ilaimaharitra moet nog zijn handteking zetten, maar La Dernière Heure weet dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de transfer officieel wordt gemaakt. Ilaimaharitra arriveerde namelijk donderdagavond in het Nederlandse Mierlo, waar Charleroi op stage is. De jongeling kwam in het gezelschap van zijn zaakwaarnemers aan, waarna nog snel de laatste details werden besproken met Mehdi Bayat, de sterke man bij Charleroi. Beide partijen kwamen volgens LDH een deal voor liefst vier seizoenen overeen.

Charleroi hoeft niks te betalen voor Ilaimaharitra, want hij was transfervrij nadat hij bij de Franse tweedeklasser FC Sochaux geen akkoord vond over een nieuwe contract. Ilaimaharitra maakte al op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor deze club en kwam ook al gauw in actie voor de Franse jeugdelftallen. Hij speelde 104 duels voor Sochaux, waarin hij slechts één keer het net wist te vinden. De middenvelder werd gescout door meerdere Italiaanse teams, maar kiest dus voor een transfer naar de Jupiler Pro League.