'Clubs onderhandelen over Costa, maar transfer kan nog tijdje duren'

'Clubs onderhandelen over Costa, maar transfer kan nog tijdje duren'

05-07-2017 23:58

Diego Costa gaat Chelsea verlaten, meldt AS. De krant stelt dat Atlético Madrid de komst van de spits binnen enkele uren officieel gaat maken. Het is door het transferverbod echter onduidelijk wat de plannen van de club met Costa zijn. 

Atlético Madrid mag door het verbod pas in januari weer nieuwe spelers inschrijven. Het is dus wel toegestaan voor de club om nieuwe spelers te kopen tijdens deze transferperiode, maar speelgerechtigd zijn die niet tijdens de eerste seizoenshelft. Mogelijk wordt Costa verhuurd of traint hij tijdens die periode alleen mee. 

Atlético Madrid ontving eerder op de dag dertig miljoen euro van Real Madrid voor de transfer van Theo Hernández en is van plan een deel van dat geld meteen naar Londen door te sluizen. Costa stond eerder tussen 2007 en 2014 onder contract bij Atlético Madrid, dat hem een aantal keer verhuurde alvorens hij zijn grote doorbraak kende in het seizoen 2012/13. Chelsea betaalde in 2014 veertig miljoen euro voor zijn komst.

Deze zomer kreeg Costa per sms van manager Antonio Conte te horen dat hij niet meer welkom is in de selectie voor volgend seizoen. De international van Spanje was zwaar verbolgen over de manier waarop dat ging. Costa was afgelopen seizoen nog goed voor twintig Premier League-goals voor Chelsea, dat op zoek is naar een nieuwe spits. Romelu Lukaku wordt op Stamford Bridge genoemd.

Update 05/7 23:58: In Engeland wordt door Sky Sports en The Guardian gemeld dat Atlético Madrid inderdaad een bod gaat uitbrengen op Diego Costa. Het proces gaat echter langer in beslag nemen dan AS meldde. Volgens de twee Engelse media gaat het zeker nog een paar dagen duren alvorens Costa naar Madrid trekt. Het eerste bod van Atlético op de 28-jarige spits bedraagt 22 miljoen euro plus bonussen. Mocht de Spaanse club, dat dus een transferverbod heeft maar toch deze deal wil afronden, niet met een hoger bod komen, dan kan het nog wel een tijdje duren alvorens Costa terugkeert naar zijn oude club.