Schrijnend: 'KV Mechelen wordt getreiterd door eigen speler'

Schrijnend: 'KV Mechelen wordt getreiterd door eigen speler'

05-07-2017 09:00
3

KV Mechelen heeft een probleem, zo meldt Sport/Voetbalmagazine. Dat probleem zou luisteren naar de naam Aleksandar Bjelica. De Serviër wil weg bij KV Mechelen en gedraagt zich momenteel bijzonder ongepast op training.

Het water tussen beide partijen zou ondertussen bijzonder diep zijn. "De speler ligt op ramkoers met het bestuur en de technische staf. Bjelica komt nog wel naar de training, zoals zijn contract hem dat verplicht, maar klaagt over een hele reeks blessures. Wanneer de kine hem evenwel onderzoekt, vindt die nooit iets. En wanneer Bjelica het oefenterrein opkomt, straalt hij minachting uit en laat hij bij de mandekking bijvoorbeeld zijn man lopen, tot irritatie van Ferrera en zijn staf."

Bjelica wil duidelijk een transfer, maar Malinwa laat niet met zich sollen. "Mechelen wil niet toegeven aan dat spelletje. Als Bjelica, die vorige week op training verscheen op basketsloffen in plaats van op schoenen met noppen, weer eens een nieuwe blessure veinst, laat de staf hem rondjes lopen terwijl de anderen met de bal trainen. Wanneer Bjelica langs de staf passeert glimlacht hij uitdagend."

Zo komt Mechelen terecht in een heel vervelende situatie. "Bij KV zijn ze ervan overtuigd dat de Serviër al een andere club heeft. De strategie is duidelijk: het zover drijven dat zijn werkgever het contract verbreekt en de speler vrij is. Maar KV heeft daar geen oren naar."

Rechtzaak?
Waarschijnlijk wordt er binnenkort naar grove middelen gegrepen. "Bij elke training staat er een vijftiger langs de lijn die Bjelica filmt, onderzoekt en notities neemt. Bjelica wordt op de voet gevolgd. De club zou Bjelica ook bijkomende onderzoeken laten ondergaan wegens zijn vermeende blessures. Tenzij er een akkoord komt tussen beide partijen, wat weinig waarschijnlijk is, wordt de zaak geregeld voor de rechtbank."