Club van Witsel bouwt aan vedettenploeg: Binnen twee jaar moet dat kunnen

Club van Witsel bouwt aan vedettenploeg: "Binnen twee jaar moet dat kunnen"

04-07-2017 23:15

Axel Witsel speelt dit seizoen bij Tianjin Quanjian in China, dat met vooral Chinese ploegmaats. De lokale voetbalbond heeft namelijk een limiet gezet op het aantal buitenlanders. De voorzitter heeft echter al een omweg in gedachten.

China telt heel wat schatrijke clubeigenaars. Om te vermijden dat die allemaal topspelers uit het buitenland aankopen zijn er speciale regels in het leven geroepen, die moeten de Chinese jeugdspelers ook kansen geven. Yuhui Shu, eigenaar van Tianjin Quanjian, heeft echter andere plannen.

Shu wil heel graag eens het wereldkampioenschap voor clubs winnen en dat mag eender wat kosten. Vandaar dat hij plant om wereldsterren te kopen, om ze daarna meteen weer uit te lenen. De grote spelers moeten enkel komen opdagen voor dat wereldkampioenschap. Sport/Voetbalmagazine noemt daarbij concreet Edinson Cavani, Radamel Falcao, Diego Costa en zelfs Cristiano Ronaldo. De transfer van Pierre-Emerick Aubameyang is sowieso al in aantocht.

Witsel blijft rustig bij die geruchten. "We hebben geluk dat we een ambitieuze voorzitter hebben. Over dat project om de wereldbeker voor clubs te winnen heb ik hem wel eens horen praten, maar we moeten ons eerst kwalificeren voor de Aziatische Champions League. En die dan nog winnen ook. Maar over een jaar of twee moet dat mogelijk zijn.