'Standard-middenvelder heeft signaal begrepen: transfer naar Italië bijna rond'

'Standard-middenvelder heeft signaal begrepen: transfer naar Italië bijna rond'

04-07-2017 21:16

Ibrahima Cissé kreeg vorige week van zijn club Standard te horen dat hij niet in de plannen past van nieuwe trainer Ricardo Sa Pinto. De verdedigende middenvelder bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen op zoek naar een nieuwe club. Die heeft Cissé ondertussen gevonden in Italië.

Volgens Mediagol trekt de 23-jarige Belg naar Palermo. Die ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de Italiaanse eerste klasse, waardoor Cissé meteen zal moeten knokken voor promotie naar de Serie A. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Standard, maar vertrok in 2014 naar KV Mechelen, waar hij helemaal ontbolsterde. Twee seizoenen later haalde Standard hem al terug naar Sclessin, maar dat werd geen succes.

Palermo staat vooral bekend omwille van zijn excentrieke ex-voorzitter Maurizio Zamparini, die erom bekend stond graag van coach te wisselen. In zijn ambtsperiode (2002-2017) passeerden bijna veertig trainers de revue. Ondertussen is de club in handen van de Amerikaans-Italiaanse ondernemer Paul Baccaglini, die enkele maanden geleden de fakkel overnam van Zamparini.