'Standard krijgt stevige klap te verwerken, toptalent kiest voor Italië'

'Standard krijgt stevige klap te verwerken, toptalent kiest voor Italië'

05-07-2017 20:01

Standard haalde maandag al Paul-José Mpoku binnen, een mooie transfer voor de Rouches. Maar die andere aanwinst, Dawid Kownacki is nog niet binnen. Poolse media zagen het 20-jarige toptalent afgelopen weekend al in Luik, maar er is nu toch een kink in de kabel.

Het Laatste Nieuws weet dat er interesse is opgedoken uit Italië, waar Sampdoria zich gemeld heeft voor de aanvaller. De ploeg van Dennis Praet nam contact op met Lech Poznan en doet de jonge Pool twijfelen. Standard heeft 2,5 miljoen euro veil voor Kownacki, maar ziet de transfer nu mogelijk gedwarsboomd worden.

Bovendien vonden de speler en zijn entourage het contractvoorstel van de Luikenaars onvoldoende. Standard heeft dus nog heel wat werk voor de boeg om de talentvolle spits te overtuigen. Met Sebastien Pocognoli en Mpoku haalde Standard al twee stevige versterkingen in huis, maar vooraan wil het zich graag voorbereiden op een vertrek van Ishak Belfodil en/of Orlando Sa.

Update 05/07 om 20.01 uur: Standard lijkt naast het Poolse toptalent Kownacki te grijpen. Volgens Het Laatste Nieuws bereikten Sampdoria een akkoord met Lech Poznan. Het zou nog maar een kwestie van tijd zijn vooraleer niet Standard, maar Sampdoria hem voorstelt.