Ik zie de meerwaarde van Perbet niet. Hoe zal hij zich gedragen?

"Ik zie de meerwaarde van Perbet niet. Hoe zal hij zich gedragen?"

04-07-2017 10:00
3

Club Brugge verraste zaterdag alles en iedereen door Jérémy Perbet aan te trekken. De spits zat op een zijspoor bij KAA Gent en moest weg, Blauw-Zwart hapte gretig toe en legde nog meer dan een miljoen euro op tafel. Trainer Ivan Leko was in zijn nopjes met de komst van Perbet, maar niet iedereen is overtuigd van zijn meerwaarde.

"Met zijn voetballende kwaliteiten zal hij het verschil niet maken, Hein Vanhaezebrouck slaagde er bij Gent bijvoorbeeld niet in om een targetspits van hem te maken", stelt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, vast. "Het is dus maar de vraag hoe Perbet zich bij Club zal gedragen, want hij zal sowieso maar een van de spelers zijn in de kern. Wat als Wesley weer fit is en je met én Vossen én Perbet zit?"

Het is volgens Sys dus aan Leko om van Perbet een echte ploegspelers te maken. De Kroaat was alvast lovend over zijn aanwinst. "Ik zie de meerwaarde van Perbet niet echt, maar wie weet slaagt Leko er wél in om de Fransman te laten functioneren in groepsverband. Het zou alleszins een heuse krachttoer zijn", besluit Sys.