Aanpak Bölöni ontrafeld: 'veel zweten, observeren en de jeugd kansen geven'

Aanpak Bölöni ontrafeld: 'veel zweten, observeren en de jeugd kansen geven'

03-07-2017 23:50

Laszlo Bölöni is nu enkele weken aan de slag als hoofdtrainer van Royal Antwerp FC. De ambities bij de promovendus reiken hoog, waardoor er heel wat druk op de schouders van de Roemeen komt te liggen. Die laat zich gelden op zijn geheel eigen wijze. 

Gazet van Antwerpen volgde The Great Old de voorbije dagen en weken op de voet om de aanpak van Bölöni te analyseren. De krant zag eerst en vooral een loodzware fysieke voorbereiding. 'Op zijn eerste dag liet hij zijn spelers meteen 3,5 uur zweten. Ook nadien hield hij - zelfs tijdens de hittegolf van twee weken geleden - lange en intensieve trainingen. Bijna dagelijks twee sessies', schrijft GvA. Tuur Dierckx kan die woorden enkel maar bevestigen.

Toch is Bölöni allerminst de generaal waarvoor hij soms doorgaat. Zo gooit de trainer er regelmatig een grapje tussen. "Allez, de opwarming zit erop", zegt hij volgens GvA soms na anderhalf uur fysieke inspanning. De Roemeen treedt op als 'vaderfiguur' en windt zich zelden op. Bovendien krijgen jonge spelers veel vertrouwen én speelgelegenheid in oefenwedstrijden. Of die aanpak loont, moet binnen een kleine maand blijken, wanneer Antwerp de competitie opent tegen landskampioen RSC Anderlecht.