Luc Nilis vijfde in top 100 van beste buitenlanders in Nederlandse Eredivisie

Luc Nilis vijfde in top 100 van beste buitenlanders in Nederlandse Eredivisie

03-07-2017 20:30
5

De Nederlandse krant Algemeen Dagblad (AD) heeft een lijst opgesteld van beste buitenlanders die ooit in de Nederlandse competitie speelden. Luc Nilis kreeg een mooie vijfde plaats in de lijst waarin Romario zijn landgenoot Ronaldo aftroefde voor de eerste plaats.

De Belg wordt door de krant op de vijfde plaats geposteerd, net voor Zlatan Ibrahimovic. "Zo'n lijst is altijd subjectief en er was wel wat discussie tussen de collega's, maar niet over de top tien. Ook niet over Nilis", verklaart AD-journalist Mikos Gouka aan Sporza. "Alles wat Nilis in Nederland aanraakte veranderde in goud. Hij was echt een heel belangrijke kracht bij PSV."

Luc Nilis speelde van 1994 tot en met 2000 voor PSV, dat hem wegplukte bij Anderlecht. Met de club uit Eindhoven won hij twee keer de titel in de Eredivisie en een keer de Nederlandse beker. Bovendien kroonde hij zich twee keer tot topschutter in de competitie. Het Algemeen Dagblad plaatst nog vier Belgen in de top 100. 

Op plaats vijftien staat Eric Gerets. Dries Mertens vinden we terug op de 30e plaats. Jan Vertonghen staat vijf plekjes lager. Nacer Chadli is de derde en laatste Rode Duivel van de huidige generatie die volgens de krant tot de beste buitenlanders in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal behoort. Hij bezet de 47e plaats.

      1. Romario (PSV)
      2. Ronaldo (PSV)
      3. Jari Litmanen (Ajax)
      4. Luis Suarez (Groningen/Ajax)
      5. Luc Nilis (PSV)
      6. Zlatan Ibrahimovic (Ajax)
      7. Mateja Kezman (PSV)
      8. Ove Kindvall (Feyenoord) 
      9. Kristen Nygaard (AZ)
     10. Stefan Pettersson (Ajax)

     15. Eric Gerets (MVV/PSV)
     30. Dries Mertens (PSV, Utrecht)
     35. Jan Vertonghen (Ajax)
     47. Nacer Chadli (Twente)