OFFICIEEL: Tielemans krijgt Oranje-international als ploegmaat bij Monaco

OFFICIEEL: Tielemans krijgt Oranje-international als ploegmaat bij Monaco

03-07-2017 18:35

Feyenoord heeft Terence Kongolo verkocht aan AS Monaco. De kampioenen van Nederland en Frankrijk maken de transfer van de 23-jarige verdediger maandagavond bekend via de officiële kanalen. Kongolo tekent een contract voor vijf jaar bij Monaco. 

"Terence is een voorbeeld van hoe wij het voor ogen hebben met onze grootste talenten. Hij heeft onze jeugdopleiding doorlopen en heeft zich vervolgens ontwikkeld tot belangrijke speler in het eerste elftal én international", vertelt Martin van Geel, technisch directeur in De Kuip, op de website van Feyenoord. 

"Na vijf volledige seizoenen bij Feyenoord zet hij met deze transfer naar AS Monaco nu de volgende stap in zijn carrière. Wij wensen hem veel succes bij een topclub in een grote buitenlandse competitie."

Volgens diverse media ontvangt Feyenoord zo'n vijftien miljoen euro voor Kongolo. De drievoudig Oranje-international had nog een contract tot medio 2019. Vorige week werd Rick Karsdorp ook al verkocht door Feyenoord. AS Roma betaalde veertien miljoen voor hem.