OFFICIEEL: Everton trekt portefeuille weer open en legt Spaanse spits vast

OFFICIEEL: Everton trekt portefeuille weer open en legt Spaanse spits vast

03-07-2017 17:18

Everton-manager Ronald Koeman heeft opnieuw miljoenen uitgegeven aan een nieuwe speler. The Toffees maken maandagmiddag via de officiële kanalen bekend dat Sandro Ramirez is vastgelegd. De Spaanse spits komt over van Málaga. 

De 21-jarige Ramirez heeft een vierjarig contract gesigneerd op Goodison Park. Hij had een transferclausule in zijn verbintenis staan en was daardoor voor ongeveer zes miljoen euro los te weken bij Málaga. Afgelopen seizoen maakte Ramirez zestien doelpunten in de Primera Division. Málaga nam hem een jaar geleden over van FC Barcelona. 

"Veel clubs waren geïnteresseerd in Sandro omdat hij een echte doelpuntenmaker is, jong is en een grote toekomst voor zich heeft", vertelt Koeman op de website van Everton. "We zijn druk bezig met het versterken van de selectie, omdat we het komend seizoen nog beter willen doen. Sandro voegt doelpunten toe aan het team. Ik verwacht dat hij het hier goed gaat doen."

Eerder betaalden The Toffees opgeteld zo'n zestig miljoen euro voor doelman Jordan Pickford (Sunderland) en Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. De komst van Michael Keane (Burnley) is ondertussen bijna rond.

De verwachting is dat topscorer Romelu Lukaku deze zomer verkocht zal worden. Hij heeft een vraagprijs van ongeveer honderd miljoen. Manchester United en Chelsea zijn geïnteresseerd in de Belg.