'STVV wil dubbelslag slaan na opvallende transfer van Gent'

'STVV wil dubbelslag slaan na opvallende transfer van Gent'

03-07-2017 13:20

STVV is nog volop bezig zijn kern voor volgend seizoen samen te stellen, nadat het enkele sterkhouders zag vertrekken. In doel kreeg het alvast goed nieuws, want Gent haakte af voor Lucas Pirard. De Buffalo's hadden de goalie graag naar de Ghelamco Arena gehaald, maar STVV lag dwars en Gent haalde daarop Bram Castro. Nu willen de Kanaries dubbel profiteren van die keuze.

Want door de komst van Castro mogen Yannick Thoelen en/of Jacob Rinne vertrekken bij de Buffalo's. De Zweedse goalie geniet alvast interesse van het Deense FC Midtjylland, maar een concreet bod was er nog niet. Het Belang van Limburg weet dat STVV dan weer aan Thoelen denkt als back-up voor Pirard, de doelman die dus niet naar Gent gaat.

De Kanaries hadden voorbije zes maanden Sébastien Bruzzese rondlopen, maar die verkast ondertussen naar KV Kortrijk. Thoelen is geen onbekende op Stayen, waar hij eerder al in beeld was. Door de komst van Castro mag hij weg en STVV wil dus profiteren. Ook Kenny Steppe is in beeld, maar die kan ook naar Waasland-Beveren.