OFFICIEEL: Weer megadeal voor Everton: nieuwe verdediger kost 35 miljoen

OFFICIEEL: Weer megadeal voor Everton: nieuwe verdediger kost 35 miljoen

03-07-2017 20:50

Everton heeft z'n schaapjes vroeg op het droge. De club van Ronald Koeman staat op het punt om Michael Keane over te nemen van Burnley, meldt Sky Sports.

Everton betaalt 25 miljoen pond, een slordige 28 miljoen euro, voor de gewilde verdediger. Hij is maandagochtend medisch gekeurd. De besprekingen tussen de clubs zitten in de laatste fase, maar daar worden geen moeilijkheden meer in verwacht. 

Keane stapte in 2015 van Manchester United over naar Burnley en ontpopte zich daar als een bertrouwbare pion in de verdediging. Afgelopen seizoen speelde hij 35 van de 38 Premier League-wedstrijden. Als beloning voor zijn goede spel werd hij opgeroepen voor de nationale ploeg van Engeland. In de oefeninterland tegen Duitsland (1-0 verlies, red.) maakte hij z'n debuut.

Na Jordan Pickford (28,5 miljoen) en Davy Klaassen (27 miljoen) wordt Keane de derde grote zomeraankoop. In totaal staat de teller dus al op ruim 80 miljoen euro. Sandro Ramirez is ook op weg naar Everton. De Málaga-spits heeft een transferclausule van een kleine zes miljoen euro en is vergeleken met de anderen dus een koopje. Hij moet het verwachte vertrek van Romelu Lukaku opvangen.

Update 20.50: Burnley heeft de overstap van Keane naar Everton maandagavond bevestigd. The Clarets melden dat Koeman en co. zo'n 35 miljoen euro betalen voor de verdediger. Dat is voor Burnley een absoluut clubrecord. Eerder op dag versterkten The Toffees zich ook al met spits Sandro Ramirez.