Vidal scheldt ploeggenoot de huid vol: Hij moet minder praten

Vidal scheldt ploeggenoot de huid vol: "Hij moet minder praten"

03-07-2017 09:14
3

Het was een bijzonder beeld in de Confederations Cup-finale tussen Duitsland en Chili (1-0): Joshua Kimmich werd naar de keel gegrepen door Arturo Vidal, zijn ploeggenoot bij Bayern München. Na afloop roken beiden de vredespijp.

Kimmich maakte op de achterlijn ruzie met doelman Claudio Bravo en werd vervolgens aangepakt door een withete Vidal. De Chileen duwde hem weg en schold hem de huid vol. Beide spelers van Bayern moesten het incident bekopen met een gele kaart.

"Veel was er niet aan de hand", bagatelliseert Vidal het moment volgens BILD. "We zaten allebei vol adrenaline door de wedstrijd. Wat ik heb gezegd? Ik vind dat hij minder moet praten en meer moet voetballen. Maar goed, het is nu achter de rug. We zijn nog steeds vrienden."

"HIj was waarschijnlijk boos en geïrriteerd omdat ze aan het verliezen waren", aldus Kimmich. "Binnen de lijnen gebeuren dingen, dat weet iedereen. Wij hebben met 1-0 gewonnen en verder wil ik het niet over onbelangrijke dingen hebben. Voor mij is het geen issue meer."