Confederations Cup prooi voor wereldkampioen Duitsland na Chileense blunder

Confederations Cup prooi voor wereldkampioen Duitsland na Chileense blunder

02-07-2017 22:02

Wereldkampioen Duitsland heeft zondagavond de finale van de Confederations Cup gewonnen. Chili werd in Sint-Petersburg met 1-0 verslagen. Lars Stindl kroonde zich in de twintigste minuut tot matchwinner. 

De spits van Borussia Mönchengladbach profiteerde van een gigantische blunder van Chili-verdediger Marcelo Diaz. Hij verspeelde de bal op de rand van zijn eigen strafschopgebied op zéér knullige wijze aan Timo Werner. De aanvaller kon daarna simpel breed leggen op Stindl, die binnentikte.  

De openingstreffer van Die Mannschaft was op z'n zachtst gezegd niet verdiend. Chili had in de openingsfase van het duel alle touwtjes in handen. Marc-André ter Stegen wist zijn doel echter schoon te houden. Na de 1-0 werd Duitsland sterker. Chili-doelman Claudio Bravo slaagde er met een paar knappe reddingen in om een tweede goal te voorkomen. 

Na rust golfde het spel op en neer. Meest opvallende moment was een dubieuze beslissing van arbiter Mazic, die zelfs na advies van de videoscheidsrechter weigerde om Gonzalo Jara een rode kaart te geven. Jara had een schandalige elleboog uitgedeeld aan Werner. 

Bij Duitsland bleef Amin Younes negentig minuten op de bank. Eerder op de dag pakte Portugal het brons. Mexico werd met 2-1 verslagen.