Talent van Racing Genk gaat ervaring opdoen in Nederland: ''Nieuwe prikkel nodig''

Talent van Racing Genk gaat ervaring opdoen in Nederland: ''Nieuwe prikkel nodig''

02-07-2017 21:41

De Nederlandse tweedeklasser MVV Maastricht doet vaak zaken met Belgische clubs. Deze week sloten Racing Genk en Standard Luik nog een overeenkomst met de tweedeklasser. Zo wordt Matisse Thuys (foto: tweede van links) door Genk voor één jaar verhuurd aan MVV, dat hoge verwachtingen van Thuys heeft.

MVV-trainer Ron Elsen hoopt dat Thuys zich bij MVV net zo goed zal ontwikkelen als diverse landgenoten, waaronder Stef Peeters. ''Matisse is op zoek naar een nieuwe prikkel en krijgt van KRC Genk de kans zich verder te ontwikkelen in de Jupiler League. Diverse van zijn voorgangers bij MVV hebben aangetoond dat dat een logische tussenstap is in hun voetbalcarrière. Aan Matisse de taak om dat hier in Maastricht voor zichzelf verder in te vullen'', zo laat Elsen weten op de website van MVV.

Genk heeft ook vertrouwen in Thuys, want de 19-jarige middenvelder verlengde in januari nog zijn contract tot het einde van het volgende seizoen. De jeugdinternational had echter nog geen uitzichten op speelminuten in het eerste elftal, waardoor hij zich nu mag tonen bij onze noorderburen.