'Barça denkt aan routinier van Juventus: topverdediger gecharmeerd van interesse'

'Barça denkt aan routinier van Juventus: topverdediger gecharmeerd van interesse'

02-07-2017 17:20

FC Barcelona is geïnteresseerd in Juventus-verdediger Leonardo Bonucci. Volgens de Italiaanse krant Tuttosport hebben de Catalanen zelfs al contact gelegd met het kamp van de dertigjarige Italiaan.

Bonucci lijkt open te staan voor een avontuur in Camp Nou, aangezien hij graag nog eens in een andere competitie wil spelen. De mandekker werd eerder onder meer gelinkt aan een hereniging met Chelsea-manager Antonio Conte, die voorheen de scepter zwaaide bij Juve. Of de Oude Dame wil meewerken aan het vertrek van een steunpilaar, is echter zeer de vraag.

Bonucci ligt bovendien nog tot de zomer van 2021 vast, waardoor Juventus sterk in zijn schoenen staat tijdens eventuele onderhandelingen. Barça neemt deze zomer onder meer afscheid van Jérémy Mathieu en kan daardoor wel een extra verdediger gebruiken. Het is evenwel duidelijk dat de prioriteiten van de Catalanen elders liggen.

De nieuwe trainer Ernesto Valverde wil een nieuwe rechtsback en een centrale middenvelder aan zijn selectie toevoegen. Voor die posities zijn Héctor Bellerin en Marco Verratti nadrukkelijk in beeld.