Axel Witsel wint met Tianjin na spektakelwedstrijd tegen leider Guangzhou

02-07-2017 17:00

Axel Witsel heeft zaterdagnamiddag met zijn team Tianjin Quanjian voor een verrassing van formaat gezorgd in de Chinese Super League. Tianjin versloeg leider Guangzhou Evergrande na een spektakelstuk met 4-3. Rode Duivel Witsel stond uiteraard de volle 90 minuten tussen de lijnen.

Tianjin kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Yu, maar zette de scheve situatie recht meteen na de pauze. Dankzij doelpunten van Sun, Kwon en de Braziliaan Pato ging Tianjin op en over zijn tegenstander. Paulinho scoorde een kwartier voor affluiten echter de aansluitingstreffer die Guangzhou weer hoop gaf.

De hoop was van korte duur, want in de slotfase scoorde Yongpo de 2-4 vanop de stil. Paulinho scoorde in de toegevoegde tijd zijn tweede van de avond en legde de eindstand vast. Dankzij deze zege rukte Tianjin op naar de vierde plaats in het klassement met 25 punten. Guangzhou blijft leider met 37 punten.