Stanciu begint met opvallend rugnummer aan nieuwe seizoen bij Anderlecht

Stanciu begint met opvallend rugnummer aan nieuwe seizoen bij Anderlecht

02-07-2017 15:30
3

RSC Anderlecht trekt begin juli nog enkele dagen op zomerstage naar Oostenrijk om zich op het nieuwe seizoen te kunnen voorbereiden. Bij het verlaten van het vliegtuig toonde paars-wit niet enkel zijn nieuwe trainingstenues, maar ook zijn nieuwe rugnummer. Vooral het nieuwe nummer van Nicoale Stanciu is opmerkelijk te noemen.

Stanciu kende een moeilijk eerste seizoen bij RSC Anderlecht. De Roemeense recordaankoop kon zich nooit ten volle bewijzen bij de landskampioen en moest vaak vrede nemen met een plaatsje op de bank. Volgend seizoen wil de spelmaker zich opnieuw ten volle kunnen bewijzen. De Roemeen begint alvast met een frisse start en een nieuw rugnummer. Stanciu zal volgend seizoen te bewonderen zijn met nummer 10 op de rug.

Vorig seizoen speelde de spelmaker nog met rugnummer 73, maar Stanciu ruilt dat nummer nu in voor zijn favoriete nummer tien. Vorig seizoen had Massimo Bruno de eer om het rugnummer van onder meer Lionel Messi, Maradonna en Pelé te dragen bij de landskampioen. Welk nummer Bruno in de plaats krijgt, is voorlopig nog niet duidelijk.