OFFICIEEL: Charleroi vindt langverwachte aanvallende versterking bij Anderlecht

OFFICIEEL: Charleroi vindt langverwachte aanvallende versterking bij Anderlecht

02-07-2017 14:30
1

Dodi Lukebakio verlaat Anderlecht en trekt naar Charleroi. De zebra’s huren de 19-jarige winger voor een seizoen van paars-wit met aankoopoptie.

Bij Anderlecht was Lukebakio op een zijspoor beland. Afgelopen seizoen werd hij nog uitgeleend aan Toulouse in de Ligue 1. Maar met amper vier wedstrijden op de teller draaide de uitleenbeurt uit op een totale flop. Nu hoopt de 19-jarige flankspeler een einde te maken aan enkele moeilijke jaren en gaat hij bij de zebra's op zoek naar speelminuten. "Mijn prioriteit is om te spelen", verklaart Lukebakio aan La Dernière Heure.

Charleroi heeft zo zijn langverwachte aanvallende versterking beet. De troepen van coach Felipe Mazzu hoopten aanvankelijk om Jérémy Perbet van Gent naar Charleroi te halen, maar werden afgetroefd door Club Brugge. Maar nu hebben de Carolo’s enindelijk prijs. Lukebakio, die als een groot talent wordt beschouwd, viert in september zijn twintigste verjaardag. Volgens L’Avenir hebben de Carolo’s ook een aankoopoptie voor de winger van een miljoen euro.