'Bizarre transfer van Portugees wonderkind: medische keuring bij Wolves'

'Bizarre transfer van Portugees wonderkind: medische keuring bij Wolves'

02-07-2017 10:35

Ruben Neves staat bekend als één van de grootste talenten van Portugal, werd gelinkt aan clubs als Liverpool en Chelsea, maar gaat waarschijnlijk aan de slag in het Championship. Wolverhampton Wanderers is dicht bij de komst van de FC Porto-middenvelder.

Dat melden verschillende media in Engeland en Portugal dit weekend. De Portugese kranten Record, A Bola en O Jogo doen er zondag nog een schepje bovenop: Neves wordt maandag of dinsdag medisch gekeurd door Wolves, waarna hij zijn handtekening zal zetten onder een meerjarig contract. De Championship-club betaalt naar verluidt achttien miljoen euro.

Die miljoenen kan Porto goed gebruiken, want de club moet voldoen aan de regels omtrent Financial Fair Play. Porto moet voor het einde van de zomer zestig miljoen euro hebben opgehaald met uitgaande transfers.

De keuze van Neves voor Wolverhampton Wanderers is zéér opmerkelijk, omdat hij te boek staat als een wonderkind. Neves was slechts 18 jaar en 221 dagen oud toen hij voor het eerst de aanvoerdersband droeg bij Porto in de Champions League. Daarmee is hij nog steeds de jongste ooit.