'Man van 60 miljoen glipt uit handen Manchester United: City profiteert'

'Man van 60 miljoen glipt uit handen Manchester United: City profiteert'

02-07-2017 08:00

Ondanks concrete belangstelling, heeft Manchester United nog altijd niet beet in de jacht op Fabinho. De kans bestaat dat de Braziliaanse middenvelder van AS Monaco daarom een andere keuze maakt.

Manchester United wordt al weken genoemd als de belangrijkste kanshebber voor de komst van Fabinho, maar van een akkoord is nog altijd geen sprake. Concurrerende clubs zien daardoor hun kans schoon, meldt L'Equipe. Het gaat om Juventus, Atlético Madrid én Manchester City. Fabinho moet een slordige zestig miljoen euro kosten.

In het artikel van L'Equipe wordt de naam van Manchester United helemaal niet opgevoerd, wat erop zou kunnen wijzen dat de Europa League-winnaar niet langer de belangrijkste gegadigde is. Eerder zag Paris Saint-Germain een bod van 45 miljoen euro afgewezen worden door AS Monaco.

Fabinho, wiens Monaco-contract nog vier jaar doorloopt, was afgelopen seizoen één van de blikvangers in de ploeg van trainer Leonardo Jardim. Als verdedigende middenvelder en rechtsback was de penaltyspecialist goed voor tien doelpunen en vier assists. Mede daardoor won Monaco de landstitel en bereikte het de halve finale van de Champions League.