OFFICIEEL: Nederlandse club doet zaken met Standard en Genk

OFFICIEEL: Nederlandse club doet zaken met Standard en Genk

01-07-2017 08:53

De Nederlandse club MVV Maastricht heeft zaken gedaan in onze competitie. Het haalt in één slag twee spelers. Matisse Thuys en Samy Mmaee worden op huurbasis overgenomen van Genk en Standard.

MVV Maastricht kondigde dat nieuws zaterdagochtend aan via de officiële kanalen. De twee jonkies moeten MVV het komende seizoen zien te helpen. Mmaee komt over van Standard, waar hij niet kon rekenen op speelminuten. "Met het oog op het vertrek van Nick Kuipers naar ADO en de blessure van Shermar Martina hallen we Samy in huis", zegt trainer Ron Elsen.

"Samy is een échte verdediger, groot van postuur. Hij is een centrale verdediger, die overigens ook op beide backposities uit de voeten kan. Samy maakte reeds zijn debuut in het eerste van Standard en speelde onlangs nog zeer verdienstelijk voor Jong België. Met hem halen we een vaardige verdediger in huis die zich heel graag in de Jupiler League wil bewijzen en de volgende stap bij MVV Maastricht wil maken", klinkt het.

Naast Mmaee wordt over Thuys voor één seizoen gehuurd van Genk. De middenvelder verlengde anderhalf jaar geleden zijn contract tot medio 2018 bij de Limburgers. Een debuut bij de hoofdmacht van Genk zat er echter nog niet in. Hij moet zich nu zien te bewijzen in Nederland.