Duitsland verslaat favoriet Spanje in finale en is Europees kampioen

Duitsland verslaat favoriet Spanje in finale en is Europees kampioen

30-06-2017 22:40

Duitsland onder 21 heeft zich vrijdagavond tot Europees kampioen gekroond. In een niet al te spannende eindstrijd werden de leeftijdsgenoten van Spanje met 1-0 verslagen.

De intentie van de Spanjaarden was meteen duidelijk. Duitsland werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet, maar kon overeind blijven. Nadat Spanje een half uur de regie in handen had, ging de Spaanse storm liggen en namen de Duitsers het initiatief over. Dat resulteerde vijf minuten voor rust in de 1-0 van Mitchell Weiser. De middenvelder van Hertha BSC kopte geweldig binnen na een strakke voorzet van Hoffenheim-verdediger Jeremy Toljan.

De tweede helft, waarin de scheidsrechter aan beide ploegen veel gele kaarten uitdeelde, stond voor Spanje in het teken van achtervolging. De druk op Duitsland werd opgevoerd, maar die hielden stand. FC Barcelona-middenvelder Gerard Deulofeu bleek een van de zwakste schakels aan Spaanse zijde.

Duitsland slaagde erin om zonder al teveel problemen de Spaanse stormram te overleden en mag zich zodoende Europees kampioen noemen. De Duitsers nemen het stokje over van Zweden, dat twee jaar geleden na strafschoppen te sterk was voor Portugal.