Eerste pot voor Anderlecht: Svilar op doel, drie debutanten, Deschacht start

Eerste pot voor Anderlecht: Svilar op doel, drie debutanten, Deschacht start

Gepubliceerd: vrijdag 30 juni 2017 om 18:44vr 30-06-2017 om 18:44

Vrijdagavond om 19u start RSC Anderlecht haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen KSV Oudenaarde zetten de Brusselaars een eerste stap in wat opnieuw een successeizoen moet worden voor hen. Sven Kums maakt alvast zijn debuut, net als Pieter Gerkens en Silvere Ganvoula.

René Weiler heeft al vroeg in de transferperiode de beschikking gekregen over verse aanwinsten en is dan ook van plan om die meteen te gebruiken. Topaankoop Kums krijgt dus zijn eerste speelminuten in zijn (tweede) Anderlecht-periode. Ook collega-middenvelder Gerkens verschijnt aan de aftrap. Voorin krijgt Isaac Kiese-Thelin gezelschap van Ganvoula, die overkwam van KVC Westerlo.

De enige aanwinst (op de vrijdag aangekondigde Henry Onyekuru na) die niet in actie komt tegen Oudenaarde, is Matz Sels. Hij zit ook niet op de bank. In doel opteert Weiler overigens voor toptalent Mile Svilar, terwijl Davy Roef een stekje op de bank krijgt toegewezen. Naast Svilar mag ook een ander jeugdproduct de Zwitserse trainer proberen overtuigen. Wout Faes wordt in het centrum van de verdediging gekoppeld aan Olivier Deschacht. Die laatste start dus ondanks zijn veroordeling voor gokpraktijken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws