OFFICIEEL: Anderlecht blijft zich maar versterken en huurt Onyekuru

OFFICIEEL: Anderlecht blijft zich maar versterken en huurt Onyekuru

30-06-2017 17:19

Het is nu ook officieel: RSC Anderlecht heeft Henry Onyekuru aan de spelerskern toegevoegd voor het seizoen 2017-2018. De Nigeriaanse vleugelaanvaller tekende recent bij Everton FC, dat hem meteen uitleent aan RSCA. Onyekuru brak vorig seizoen helemaal door bij KAS Eupen.

De transfer van de Nigeriaan hing al eventjes in de lucht en is nu dus gefinaliseerd, meldt paars-wit trots via de officiële kanalen. Mede dankzij zaakwaarnemer Mogi Bayat wist de landskampioen een huurconstructie op te stellen met Everton, dat Onyekuru recent overkocht van Eupen. The Toffees stallen hun nieuwste aanwinst nog voor één seizoentje in ons land. Bestemming wordt dus het Astridpark.

Daar zal ongetwijfeld victorie gekraaid worden, want Onyekuru ontpopte zich de voorbije twaalf maanden tot één van de absolute smaakmakers in de Jupiler Pro League. De twintigjarige winger viel niet alleen op vanwege zijn dribbeltalent, maar ook door zijn efficiëntie. Zo trof hij liefst 22 keer raak in competitieverband. Daarmee moest hij slechts één iemand laten voorgaan: Lukasz Teodorczyk van... Anderlecht.