Advocaat Deschacht gelooft in goede afloop: Geen enkel bewijs

Advocaat Deschacht gelooft in goede afloop: "Geen enkel bewijs"

29-06-2017 18:45
1

Olivier Deschacht werd woensdag op de vingers getikt voor zijn gokgedrag van de afgelopen jaren. De linksachter van Anderlecht kreeg met 24.000 euro een historisch hoge boete van de Kansspelcommissie. Maar de verdediger van Anderlecht laat het daar niet bij.

De advocaat van Deschacht, Luc Deleu, wacht nog op een officiële motivering van de rechter. "Natuurlijk komt dit voor ons als een verrassing, want wij zijn ervan overtuigd dat, op basis van het dossier, de vrijspraak de enige logische beslissing. Voorlopig heb ik enkel een e-mail gekregen, met één zin waarin slechts het boetebedrag vermeld staat. De motivatie volgt over enkele dagen en die zal ik dan bespreken met Olivier", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Volgens de advocaat van Deschacht is de boete niet alleen incorrect, maar ook buiten proportioneel. "Ze willen Olivier blijkbaar als voorbeeld stellen, omdat hij voor een grotere club speelt. Bovendien wordt hem nu verweten dat hij zijn onschuld volhoudt, terwijl er geen enkel bewijsstuk tegen hem voorligt. Zoiets hou je toch niet voor mogelijk? Olivier zal bijna zeker in beroep gaan. Als dat gebeurt, verhuist het dossier van de Kansspelcommissie naar de rechtbank van eerste aanleg", besluit Deleu.