Goalgetter Defoe (34) tekent voor drie jaar bij Premier League-club: Geweldig

Goalgetter Defoe (34) tekent voor drie jaar bij Premier League-club: "Geweldig"

29-06-2017 16:30
2

Jermain Defoe blijft actief in de Premier League. De 34-jarige goalgetter heeft donderdag zijn transfer naar Bournemouth bezegeld. Defoe tekent een contract voor drie seizoenen. Afgelopen jaar maakte de international vijftien doelpunten namens het gedegradeerde Sunderland. 

Door een clausule in zijn verbintenis kon Defoe na de degradatie naar het Championship gratis vertrekken. Nu gaat hij dus aan de slag bij Bournemouth. Het is bekend terrein voor de aanvaller: in het seizoen 2000/01 huurden The Cherries hem van West Ham United. De afgelopen vijftien jaar speelde Defoe voor Tottenham Hotspur, Portsmouth, Toronto FC en - sinds 2014 - Sunderland. 

"Het is geweldig om terug te keren. Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging", laat hij weten. "Toen Bournemouth zich meldde en ik deze kans kreeg, wist ik direct dat ik dit moest doen. Er staat hier een topteam, met een topmanager aan het roer", doelt hij op Eddie Howe. 

Bournemouth nam eerder al goalie Asmir Begovic over van Chelsea. De nummer negen van het afgelopen seizoen is ook druk bezig met de komst van Nathan Aké.