Belgische topclubs weigeren twijfelaar Mata: Het hoeft niet meer

Belgische topclubs weigeren twijfelaar Mata: "Het hoeft niet meer"

29-06-2017 09:24
1

De toekomst van Clinton Mata lijkt dan toch niet in België te liggen. Anderlecht haakte af voor de flankverdediger, maar ook de andere Belgische topclubs willen de Angolees niet meer overnemen.

Anderlecht was in eigen land de grootste kanshebber voor Mata, maar die aast eigenlijk op een buitenlandse transfer. De landskampioen was het talmen van de Angolees beu en gaf aan niet meer op zijn komst te rekenen. Een nieuwe club die afhaakt voor Mata. Ook Genk en Club Brugge toonden interesse, maar ook zij willen de rechtsachter niet meer.

"Mata was een optie mocht Castagne ons verlaten hebben", zegt sportief directeur van Genk Dimitri De Condé in Het Laatste Nieuws. "Maar vermits Timoty blijft, hoeft het niet. Ook Club Brugge is geen optie meer. "Toen we nood hadden aan een rechtsback, vingen we bot bij Charleroi. Hij mocht niet vertrekken. Nu zijn we op die positie volzet", zegt Vincent Mannaert.

Gent ziet Thomas Foket vertrekken en lijkt dus nog een optie te zijn. Bij De Buffalo's willen ze zich daar nog niet over uitlaten. "Mata is een zeer goeie speler. Meer wil ik daar niet over zeggen", aldus Michel Louwagie. Intussen heeft Mata Mogi Bayat laten zitten en zou hij raad hebben gevraagd aan John Bico.