Bewijs tegen Deschacht is overduidelijk: 'Gegokt met eigen iPhone'

Bewijs tegen Deschacht is overduidelijk: 'Gegokt met eigen iPhone'

29-06-2017 07:17
8

Olivier Deschacht kreeg van de Kansspelcommissie een geldboete van 24.000 euro opgelegd. De veteraan van Anderlecht heeft op eigen voetbalwedstrijden gegokt. Volgens hem was het zijn broer, maar alle bewijs wijst toch naar de speler zelf.

Het Nieuwsblad meldt dat het bewijs overduidelijk is. Niet broer Xavier, maar Olivier zelf heeft gegokt op (eigen) voetbalwedstrijden. Zo kwam aan het licht dat Deschacht op zijn eigen iPhone, iPad en laptop op eigen duels heeft gegokt. Niet één keer, maar in totaal zo'n dertig keer. Daardoor lijkt het dus zeer onwaarschijnlijk dat zijn broer Xavier er iets mee te maken had.

Ondanks het bewijs besloot de Kansspelcommissie om Deschacht niet de maximumboete van 100.000 euro op te leggen, die zou "niet proportioneel" zijn. Toch kreeg Deschacht nog steeds een hoge boete van 24.000 euro. Hoger dan in gelijkaardige dossiers. "Omdat hij als professionele speler op verschillende tijdstippen inzette, zelfs op verlies van eigen matchen", klinkt het. "Hij toonde ook weinig schuldinzicht."

Deschachts broer Xavier, die vorig seizoen nog uitkwam voor RC Gent-Zeehaven in de Tweede Amateurklasse, krijgt een boete van 6.000 euro. Een pak lager, maar dat komt omdat hij niet op wedstrijden van zijn eigen ploeg heeft gegokt.