Bravo grote held bij Chili: keeper pakt drie penalty's en stelt finale veilig

28-06-2017 22:40

Chili heeft zich na een slopende halve finale tegen Portugal geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. Na een 0-0 gelijkspel na 120 minuten wonnen de Chilenen overtuigend in de penaltyreeks: 3-0. Claudio Bravo pakte de eerste drie penalty's van Portugal en werd daardoor de grote held.

De wedstrijd liep uit op een slijtageslag waarin de spelers van beide landen na een lang seizoen tot het gaatje moesten gaan. Fases waarin beide landen plotseling de aanval zochten en snel achter elkaar grote kansen kregen zorgden voor enig vermaak tijdens de doelpuntloze wedstrijd, maar een heel spectaculair duel werd het door het fysieke spel niet.

Een opvallend moment was een penaltysituatie in de tweede helft van de verlenging waarbij Portugal-verdediger José Fonte zijn tegenstander onderuit haalde, maar zowel de scheidsrechter als de videoref vond het wonderbaarlijk genoeg geen penalty waard. Met nog één minuut in de verlenging te gaan was Chili nog een keer heel dichtbij de zege: Arturo Vidal en Martin Rodriguez raakten in één aanval de paal én de lat.

Uiteindelijk draaide het duel dus op strafschoppen uit. De penaltyreeks was een eenvoudige prooi voor Chili, dat zelf de eerste drie strafschoppen benutte en Portugal er drie op de vuisten van uitblinker Bravo zag schieten. Nani miste de beslissende penalty van de Europees kampioen.