'Steenrijke Jordaniër plant overnamebod op Belgische eersteklasser'

'Steenrijke Jordaniër plant overnamebod op Belgische eersteklasser'

28-06-2017 21:15

Enkele maanden geleden deed het gerucht de ronde dat Vincent Tan KV Kortrijk van de hand wilde doen. Een overnemer was er toen niet, maar die is er nu mogelijk wel. De steenrijke Jordaanse zakenman Hasan Ismaik zou volgens Het Laatste Nieuws namelijk plannen hebben om een bod te doen op KV Kortrijk.

Ismaik, bouwer van diverse beroemde moskeeën, kocht in 2011 het hoogst toegelaten aantal aandelen van het Duitse TSV 1860 München (toen tweede Bundesliga). Deze zomer zakte het team naar de derde Bundesliga. Omdat Ismaik de tien miljoen euro waarborg niet wou storten, moet de club zelfs naar de amateurliga.

Daarom wil de steenrijke Jordaniër nu een Belgische club overnemen en zijn oog is volgens Het Laatste Nieuws gevallen op Kortrijk. De West-Vlamingen zijn sinds 2015 in handen van de Maleisiër Vincent Tan, die vijf miljoen euro betaalde voor de overname.

Enkele maanden terug deed het gerucht de ronde dat Tan Kortrijk van de hand wilde doen. Hij liet toen weten dat er van een verkoop geen sprake kon zijn, maar voegde er wel aan toe dat ‘voor voldoende geld alles te koop is’.