Club Brugge haalt ook in tweede oefenmatch flink uit tegen amateurs

28-06-2017 20:51

In navolging van de klinkende 0-9 zege op Westkapelle heeft Club Brugge ook de tweede match in de voorbereiding met ruime cijfers gewonnen. Op het veld van KSV Oudenaarde, een ploeg uit de Eerste Amateurklasse, boekten de mannen van Ivan Leko een 0-6 overwinning.

Beide teams troffen elkaar vorig seizoen ook tijdens de voorbereiding en toen stapte Club met een nipte 1-2 zege van het veld. Woensdagavond ging het een stuk gemakkelijker. Bij rust stond het al 0-3 voor de bezoekers. Jelle Vossen kopte na een kwartier de 0-1 binnen uit een voorzet van Anthony Limbombe, waarna Vossen in minuut 35 voor zijn tweede van de match tekende. Een minuut later scoorde Limbombe de 0-3 van op afstand.

Leko gooide zijn team flink door elkaar aan de rust, maar Blauw-Zwart ging rustig verder met score. Benoît Poulain wist aan het net ook het net te vinden na een vrije trap van Ruud Vormer. Aanwinst Emmanuel Dennis pikte ook in zijn tweede match een doelpuntje mee. Dennis kreeg de goal op een presenteerbladje van Elton Ecolatse, die zijn kwaliteiten toonde met een mooie actie. Tien minuten voor tijd kreeg Club ook nog een penalty wegens handspel. Vormer ging achter de bal staan en knalde hard raak in de linker bovenhoek: 0-6. De Nederlander bepaalde daar ook mee de eindstand.