Köln blaast recorddeal van 35 miljoen af: zaakwaarnemers wilden negen miljoen euro

Köln blaast recorddeal van 35 miljoen af: zaakwaarnemers wilden negen miljoen euro

28-06-2017 20:00
2

De bijna zekere transfer van Anthony Modeste naar China is van de baan. 1. FC Köln laat via de officiële kanalen weten dat de onderhandelingen met Tianjin Quanjian definitief zijn stopgezet. Modeste wordt zodoende dus geen ploegmaat van Axel Witsel.

De Chinezen waren bereid 35 miljoen euro te betalen voor Modeste, wat een recordtransfer zou betekenen voor Köln. De deal klapte uiteindelijk omdat de Duitse club het geld in één keer overgemaakt wilde zien worden, terwijl Tianjin eerst twintig miljoen euro wilde betalen en de overige vijftien miljoen in twee termijnen.

Ook de hoge eisen van de zaakwaarnemers maakten een deal onmogelijk. De gebroeders Mendy, die de zaken van Modeste behartigen, wilden zes miljoen euro van Köln en nog eens drie mljoen euro van Tianjin. "We waren constant in gesprek en vandaag hebben we de onderhandelingen stopgezet", zegt directeur Jörg Schmadtke tegen BILD. "We verwachten dat Tony maandag weer op de training verschijnt." Modeste was al in China en had de medische keuring bij Tianjin met succes doorstaan. Nu moet hij dus terugkeren naar Duitsland.