Club Brugge-spelers welkom in Engeland: 'Goed genoeg voor Premier League'

Club Brugge-spelers welkom in Engeland: 'Goed genoeg voor Premier League'

28-06-2017 18:37
1

Het statistiekenbureau Statsbomb houdt zich momenteel bezig met een opvallend vraagstuk: hoe kan Arsenal opnieuw de top bereiken? Tussen de voorgestelde transfers staan opvallend genoeg ook twee spelers van Club Brugge.

Tussen heel wat bekendere targets uit Italië, Duitsland, Spanje en Nederland zijn er ook twee spelers van Club Brugge opgenomen. De naam van José Izquierdo is inmiddels bekend in het buitenland, maar ook Wesley Moraes staat erbij.

"Wesley is een centrumaanvaller die vroeger speelde bij transferfavoriet Trencin, maar nu heeft hij op een half seizoen mooie cijfers laten zien bij Club Brugge. Izquierdo is een kleine Colombiaan die een beetje doet denken aan een goedkope Alexis Sanchez. Hij staat al een tijdje op de lijst van interessante spelers. De posities van waar hij schiet kunnen beter, maar de rest van zijn spel is goed om naar de Premier League te kunnen.

Statsbomb illustreert het potentieel van beide spelers met de volgende grafieken. Daaruit blijkt onder meer dat Wesley bijzonder aanwezig is in de box en dat Izquierdo bijzonder vlot dribbelt.