AC Milan smijt met miljoenen: Juve aangevallen met ongelooflijke talentenploeg

AC Milan smijt met miljoenen: Juve aangevallen met ongelooflijke talentenploeg

28-06-2017 15:15

45 doelpunten tegen, 28 punten minder dan kampioen Juventus en geen Europees voetbal. Het is de trieste uitkomst van het laatste seizoen van AC Milan, dat op de zesde plek eindigde in de Serie A. Komend seizoen moet alles anders, zo blijkt uit het aankoopbeleid. De clubleiding bouwt aan een ongelooflijke talentenploeg.

Milan pakte zes jaar geleden voor het laatste de landstitel, destijds met spelers als Alessandro Nesta, Thiago Silva, Clarence Seedorf, Andrea Pirlo en Zlatan Ibrahimovic. De tijd dat Cafu, Paolo Maldini, Kaká en Filippo Inzaghi Milan de laatste Champions League-zege bezorgden (2007) lijkt al helemaal een eeuwigheid geleden.

De miljoenentransfers van André Silva, Ricardo Rodriguez, Franck Kessié en Mateo Musacchio voor in totaal bijna honderd miljoen euro, mogelijk gemaakt door de introductie van een Aziatisch consortium, laten de supporters echter weer hopen op nieuwe glorietijden. Wie kijkt naar de verwachte basiself voor volgend seizoen, kan dat alleen maar beamen.

Op doel in de 4-2-3-1-formatie staat Gianluigi Donnarumma. Het achttienjarige megatalent is al anderhalf jaar een vaste waarde tussen de Milanese palen en lijkt ook volgend seizoen 'gewoon' onder contract te staan bij Milan, hoewel hij - onder druk van zaakwaarnemer Mino Raiola - niet wil verlengen. Mocht Donnarumma onverhoopt tóch vertrekken deze zomer, dan schakelt Milan waarschijnlijk door naar Genoa-doelman Mattia Perin.

De verdediging van Milan bestaat uit (van rechts naar links) Andrea Conti (23), Mateo Musacchio (26), Alessio Romagnoli (22) en Ricardo Rodriguez (24). Musacchio en Rodriguez kwamen voor achttien miljoen euro over van respectievelijk Villarreal en VfL Wolfsburg, terwijl Conti waarschijnlijk overkomt van Atalanta Bergamo. Romagnoli is een potentiële topper, die Milan vorig seizoen 25 miljoen euro kostte.

Het middenveld loopt ook over van talent. Met de twintigjarige Franck Kessié, die ook werd begeerd door onder meer Chelsea, heeft Milan misschien wel de meest veelbelovende middenvelder van Italië binnengehaald. Hij moet een blok gaan vormen met Lucas Biglia (31), nu nog speler van SS Lazio. Waarde: 20 miljoen euro. Trainer Vincenzo Montella heeft Manuel Locatelli, Riccardo Montolivo, Andrea Poli en Juraj Kucka nog achter de hand.

Voor het verdedigende blok op het middenveld moeten Suso (23), Keita Baldé (22) en Emil Forsberg (25) voor de creativiteit zorgen. Suso was vorig seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij Milan, terwijl Baldé en Forsberg op de nominatie staan om de overstap naar San Siro te maken. Milan zou al een akkoord hebben met Lazio over de transfer van Baldé, die vorig seizoen zestien keer scoorde en zes assists gaf. Forsberg, de revelatie van RB Leipzig, flirtte onlangs met Milan.

In de spits staat de grootste aankoop van Milan tot dusver: André Silva. De 21-jarige goalgetter uit Portugal kwam eerder deze maand voor 38 miljoen euro over van FC Porto. Hij heeft concurrentie van Gianluca Lapadula en Carlos Bacca, al wordt laatstgenoemde waarschijnlijk verkocht om de regels van Financial Fair Play niet te overtreden. Hetzelfde geldt voor Mattia de Sciglio. Aan Montella de taak om van dit Milan een synergetisch geheel te maken.