De vergelijking met Bailey klopt niet, zeker niet naast het veld

"De vergelijking met Bailey klopt niet, zeker niet naast het veld"

28-06-2017 15:00
2

Met de komst Manuel Benson heeft KRC Genk zijn droomtransfer voor deze zomer te pakken. Ondanks de interesse van verschillende clubs koos de winger toch voor de Limburgers. "Het is een mooie club die bij mij past."

De 20-jarige Belg met Angolese roots wordt door zijn speelstijl vaak vergeleken met Leon Bailey. Een vergelijking die volgens de winger geen steek houdt. "Ik denk dat dat niet klopt. Eerst en vooral heb ik niet dezelfde huidskleur (grinnikt). Verder zijn Bailey en ik totaal verschillende spelers en zie ik zeker over het gedeelte naast het voetbal geen overeenkomsten", klinkt het bij Benson in Het Belang Van Limburg.

Benson kon rekenen op heel wat interesse van verschillende clubs. Maar volgens de winger was Genk, ondanks de stevige concurrentie op de flanken, de geknipte club voor hem. "Ik koos voor Genk omdat het een mooie club is die past bij mijn manier van spelen. Mijn entourage en ik vinden dat Genk behoort tot de top in België. De concurrentie op de flank is zwaar. Ik ben er me van bewust dat ik keihard zal moeten werken. Maar daar schrik ik niet voor terug. Dat geldt voor iedereen in de ploeg", aldus een gemotiveerde Benson.