Anderlecht geeft opvallende reactie na boete voor Deschacht

Anderlecht geeft opvallende reactie na boete voor Deschacht

28-06-2017 17:30
7

Olivier Deschacht is woensdagmiddag moeten verschijnen bij de Kansspelcommissie, hij moest zich verantwoorden voor zijn account op een goksite. Ondanks de verdediging dat het zijn broer Xavier was die gokte, krijgt Deschacht toch een fikse boete.

VTM laat namelijk weten dat Deschacht een boete heeft gekregen van 24.000 euro. Een imposant bedrag, al is het maar een fractie van wat het gerecht eigenlijk eiste. De procureur wilde een boete van 100.000 euro zien, maar zo ver is het dus niet gekomen. Broer Xavier krijgt ook een boete, maar die bedraagt maar 6.000 euro.

Deschacht komt er dus relatief goed van af, maar toch is hij niet akkoord met het vonnis. Samen met zijn advocaat had hij namelijk volledige vrijspraak gevraagd. Hij zal dan ook hoogstwaarschijnlijk in beroep gaan.

Het verhaal van Deschacht kwam in september van vorig jaar naar buiten. Deschacht had gegokt op wedstrijden van Anderlecht, af en toe wedde hij zelfs op verlies. De familie Deschacht liet weten dat Xavier de echte schuldige was, maar dat pleitte Olivier niet vrij. 

Update 17.30u: Via de sociale media heeft Anderlecht ondertussen gereageerd op deze veroordeling. Het maakt in een droge mededeling duidelijk dat de monsterboete niets verandert aan de situatie van Deschacht bij Anderlecht.